با گذشت سال‌ها از آغاز برنامه پزشک خانواده در دو استان فارس و مازندران، به نظر می‌رسد که این طرح نه تنها در سراسر کشور گسترش نیافته بلکه هنوز هم در این دو استان نیز با چالش‌های بسیاری روبرو است.

پزشک خانواده؛ آرزویی تحقق نیافته در نظام سلامت ایران

به گزارش سلامت نویز به نقل از مهر، یکی از اهداف بزرگ مسئولان حوزه سلامت کشور، اجرای سراسری و بی‌وقفه برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع بوده است؛ طرحی که در بسیاری از کشورهای جهان سال‌ها است اجرا می‌شود، اما در ایران همچنان به یک آرزو بدل شده است.

علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، در پاسخ به این کمبود و حسرت مسئولان، از مسئولیت دولت برای اجرای برنامه پزشک خانواده در قانون برنامه هفتم توسعه یاد کرد و افزود: این برنامه تنها در استان‌های فارس و مازندران در سطح یک خدمات پزشکی شروع شده است و تا زمانی که در سطوح بالاتر خدمات ارائه نشود، اثربخشی لازم را نخواهد داشت.

رئیسی بر لزوم توسعه زیرساخت‌های بهداشت و سلامت و فراهم کردن الزامات اجرایی این طرح تأکید کرد و از حمایت دولت، مجلس و مردم برای پیشبرد این برنامه سخن گفت. او همچنین بر اهمیت جلب رضایت کارکنان نظام سلامت در کنار رضایت بیماران تأکید نمود.

او همچنین به حمایت رئیس‌جمهور از این برنامه اشاره کرد و گفت که تیم وزارت بهداشت در تلاش است تا چالش‌ها و مشکلات این برنامه در استان‌های فارس و مازندران رفع شود و پس از آن، اجرای برنامه در سطح ملی امکان‌پذیر خواهد بود.

با این حال، کارشناسان حوزه سلامت همچنان از عدم پیشرفت برنامه پزشک خانواده در سراسر کشور ابراز نگرانی می‌کنند. آنها معتقدند که در طول سال‌ها، برنامه‌های مختلفی در حوزه سلامت کشور اجرا شده که بودجه‌های زیادی را به خود اختصاص داده‌اند، اما چرا این برنامه حیاتی که می‌تواند تحول بزرگی در نظام سلامت کشور ایجاد کند، هنوز در دو استان محدود مانده است؟

به نظر می‌رسد که اگرچه طرح پزشک خانواده در دو استان مورد نظر آغاز شده است، اما هنوز با چالش‌های اساسی در مسیر اجرایی شدن روبرو است و این طرح به نوعی به طلسمی تبدیل شده که همچنان در سراسر کشور به مرحله اجرایی نرسیده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha